top of page

DIENSTEN

Stel je eens voor: je gaat ergens wonen waar je de taal niet spreekt. Waar de regels anders zijn en het openbaar vervoer niet werkt zoals je gewend bent. Wat zou het dan fijn zijn als iemand je meeneemt in die nieuwe wereld, zodat je je thuis kan gaan voelen op je nieuwe plek.

 

U kunt op verschillende manieren van betekenis zijn voor vluchtelingen in ons dorp:

  • als goede buur

  • als chaufeur van vluchtelingen die naar het ziekenhuis moeten en voor wie het openbaar vervoer of de fiets geen optie is

  • als vervoerder van goederen met uw eigen busje of auto met aanhanger

  • als fondswerver: Stichting Integreren doe je samen! is een eerste sociaal netwerk voor statushouders die in de gemeente komen wonen. Via tal van activiteiten verwelkomen we mensen, organiseren we activiteiten waarin taal en cultuur centraal staan, leggen we contacten met andere inwoners. Het benaderen van fondsen om dit te kunnen blijven doen is een belangrijke taak. Heb jij daar aardigheid in? Mail ons voor informatie of meldt u direct aan. Wij zijn u enorm dankbaar!

  • als taalcoach: als taalcoach biedt u individuele taalondersteuning aan één of meerdere nieuwkomers. Centraal staat het oefenen van de taal en het doorbreken van angst om de Nederlandse taal te spreken. Dit levert mooie ontmoetingen op en nieuwkomers leren niet alleen de taal beter spreken, maar leren ondertussen veel over hun omgeving. De meeste koppels hebben één keer per week 1,5 à 2 uur contact. Het ene koppel gaat wandelen, het andere ontmoet elkaar thuis of gaat ergens heen. Onderwijservaring is niet nodig! Het is voldoende als u Nederlands spreekt en het leuk vindt om te praten. Bovendien hebben we een netwerk van coaches waarin we ervaringen delen en is er de mogelijkheid voor persoonlijk advies en begeleiding. Mail ons voor informatie of meldt u direct aan.

  • als vrijwilliger bij VluchtelingenWerk. Zij zijn op zoek naar vrijwilligers die nieuwkomers in hun woonplaats willen coachen en begeleiden. Er komen regelmatig woningen vrij voor vluchtelingen in de gemeente West Betuwe. Hebt u zin om te helpen met coachen of hand en span diensten, of kent u mensen die dat willen, kijk op www.vluchtelingenwerk.nl/steun-ons/word-vrijwilliger voor een uitgebreide omschrijving. U kunt ook bellen naar Iris Ruijs, teamleider VWON: 0655696291. 

  • door fietsles te geven. Mail ons voor informatie of meldt u direct aan.

  • door ontvangen spullen te sorteren en/of op te knappen.

ACTUELE HULPVRAGEN

Gezocht: chauffeur

die de beschikking heeft over een busje of auto met aanhanger en op afroep spullen kan vervoeren. Wij bieden een reiskostenvergoeding van €0,20  per km.

Gezocht: maatschappelijk begeleider

VluchtelingenWerk Oost Nederland is op zoek naar maatschappelijk begeleiders. Je biedt praktische ondersteuning bij huisvesting, financiën en gezondheidszorg (2 dagdelen per week.

Gezocht: begeleider bij fietsles en -onderhoud

Wij zoeken een persoon die vluchtelingen fietsles wil geven en/of hen wil leren kleine reparaties, zoals banden plakken, aan fietsen uit te voeren.

Please reload

Gezocht: klusser

die kleine reparaties uit kan voeren aan gedoneerde goederen

Gezocht: taalcoach

VluchtelingenWerk Oost Nederland is op zoek naar taalcoaches. Je bied individuele taalondersteuning aan één of meerdere inburgeraars (2 uur per week)

Please reload

Gezocht: vrijwilliger

die op zaterdagochtend in de opslag wil helpen met de ontvangst van goederen

Gezocht: klassenassistent

VluchtelingenWerk Oost Nederland zoekt klassenassistenten. Je ondersteunt een NT2-docent tijdens de les (1 dagdeel per week)

Please reload

VRIJWILLIGERSWERK

Er zijn diverse organisaties betrokken bij vluchtelingen die vrijwilligers zoeken. Onderstaande presentatie van de interkerkelijke informatieavond van 2 juni geeft hierover veel informatie:

bottom of page