top of page

Lekkers aan de Linge

25 Aug 2017

Komt u ook gezellig eten en ontmoeten in het Lingepark van Geldermalsen?


Een enthousiaste club mensen organiseert 26 augustus 2017 Lekkers aan de Linge! Dit evenement is in eerste instantie bedoeld voor mensen die het financieel wat minder hebben en voor mensen die aansluiting zoeken in gemeente Geldermalsen. Verder mag iedereen uit gemeente Geldermalsen zich aanmelden en een vrijwillige bijdrage van €5 doneren. Zo wordt het een feest van ontmoeting, eten, drinken, muziek, kortom: Gezelligheid!


Dit project kan gerealiseerd worden door een bijdragen van €5.000,- euro van het leefbaarheidsbudget van de gemeente Geldermalsen. 

Wil je helpen met de uitvoering of je aanmelden? Neem dan contact op via onderstaande button:

Oproep: hulp gevraagd bij speelmiddagen

14 Dec 2016

Het afgelopen jaar zijn er op initiatief van Elsa de Bie en Annemieke de Fockert speelmiddagen georganiseerd voor vluchtingenlingen kinderen. De kinderen vinden deze speelmiddagen erg fijn en kijken er altijd erg naar uit.

 

Voor het komende jaar zijn er inmiddels drie data voor speelmiddagen geprikt:

- 15 februari

- 12 april

- 14 juni

 

De speelmiddagen vinden plaats van 14.00 - 16.00 uur. De middagen kunnen alleen doorgaan als er voldoende vrijwilligers zijn om de kinderen te begeleiden. Vandaar een oproep aan jullie allen. Vind je het leuk om één of meerdere keren te helpen bij de speelmiddagen, geef je dan op. Het is een kleine moeite, en een groot plezier voor zowel de kinderen als de begeleiders.

Als je zelf kinderen hebt dan mogen die natuurlijk gewoon mee als je meewerkt aan de spelmiddag!

Heerlijke Syrische hapjes te koop op de kerstmarkt!

15 Dec 2016

Altijd al saber senab, maruk, sfeeha of jalansie willen proeven? Op 16 december zijn deze en meer gerechten te koop op de kerstmarkt in Geldermalsen! Speciaal voor deze gelegenheid bakken een aantal Syrische vrouwen deze gerechten voor u. Ook om mee te nemen.

Vrijwilligers gezocht voor nieuwe dorpsbewoners

02 Nov 2016

Er komen in de maand november vier woningen vrij voor vluchtelingen in de gemeente Geldermalsen (Acquoy, Meteren, Buurmalsen en Geldermalsen. Voor ieder gezin is al één vrijwilliger gevonden. Heb je zin om te helpen met coachen of hand en span diensten, of ken je mensen die dat willen, meld je dan aan bij Joke van Alten van VluchtelingenWerk!

Interreligieuze vluchtelingendienst

05 Sep 2016

Op  zondag 25 september is er in de Maartenskerk in Tiel een vluchtelingendienst. Het is een interreligieuze gebedsdienst met en voor vluchtelingen. Mensen die hier al lang wonen en mensen die nog maar kort in ons land zijn. Het thema is: Een land om van te dromen. Een ochtend waarin mensen vanuit verschillende culturen vertellen over hun ervaringen als  vluchteling of migrant. Wat betekent het om je in een ander land te moeten vestigen. Wat vind je moeilijk? Wat  helpt je, geeft je kracht?  Waar droom je van? Muziek en zang uit verschillende culturen is te horen. Samen dromen we over een land waar het fijn is om te wonen.  Samen willen we ook bidden. Er is  een speciaal kindernevendienstprogramma voor de kinderen.

Beter standby voor minima

05 Sep 2016

Vanaf 10 september openen wij ons pand "Standby 64" aan de Rijnstraat 64 in Geldermalsen. Vanuit hier kunnen we nog beter standby staan voor minima en vluchtelingen. In Geldermalsen en omgeving zijn veel mensen die om welke reden dan ook langdurig moeten rondkomen van een minimaal inkomen. Of mensen die plotseling een heel nieuw bestaan moeten opbouwen. Denk aan minima, ouderen met weinig of geen pensioen en vluchtelingen die hier worden gehuisvest. Natuurlijk zijn er uitkeringen en voorzieningen maar lang niet iedereen weet daar toegang toe te krijgen en bovendien, als je er langdurig op aangewezen bent kan een kleine pech – een gescheurde winterjas – al een grote ramp zijn. Vanaf 10 september is het pand aan de Rijnstraat 64, omgedoopt tot Standby 64, voor hen open.

Burendag Stichting Present

24 Aug 2016

Burendag 2016: ontmoeting tussen oude en nieuwe inwoners. Op 24 september wordt een ontmoetingsmiddag georganiseerd voor een ontmoeting tussen de bewoners Geldermalsen en ‘hun nieuwe buren’ (vluchtelingen). Deze middag gaat plaatsvinden van 13:00u tot 16:00u in het zalencomplex aan de Herman Kuijkstraat 11. Tijdens deze middag zullen leuke en vrijblijvende activiteiten georganiseerd worden voor volwassenen en kinderen. 

Wanneer u of jij deze middag ook een activiteit of een workshop wilt organiseren, horen wij dit graag! Hier kunnen we zo nodig ook in meedenken/ voorzien. Denk aan samen spelletjes of creatieve workshop doen en/of een leuke activiteit doen met kinderen…: een ultieme mogelijkheid om elkaar en de verschillende culturen van elkaar te leren kennen. 

Praktische fietsenhulp

17 Aug 2016

Na een bericht in Nieuwsblad Geldermalsen en op de facebookpagina Praktische Hulp Vluchtelingen Geldermalsen ontving de famililie Minnee veel oude fietsen en fietsonderdelen. Daarmee willen zij vluchtelingen in de gemeente Geldermalsen voorzien van bruikbare en vooral ook veilige fietsen. Ronald Minnee en zijn zoon Marc zorgen ervoor dat gekregen fietsen rijklaar gemaakt worden. Daarnaast leren ze de nieuwe eigenaars ook om zelf kleine reparataies, zoals banden plakken, uit te voeren.

Please reload

bottom of page