top of page

GOEDEREN

Er komen regelmatig nieuwe statushouders in onze gemeente wonen. Daarom hebben wij regelmatig behoefte aan laptops, matrassen, bedden, eethoeken en kledingkasten. Wilt u goederen doneren (in zeer goede staat a.u.b.)? Neem dan contact met ons op via email of whatsapp. Bij voorkeur met foto's. Onze ruimte is namelijk beperkt en onze voorraad wisselt. Ook kunnen we niet altijd goed inschatten of uw spullen bruikbaar zijn voor de doelgroep. Daarom bieden wij items soms (ook) op Marktplaats aan. De opbrengst van deze verkoop komt natuurlijk ten goede aan ons werk.

 

De volgende artikelen delen we vanuit deze ruimte uit:

  • Meubels zoals bankstellen, tafels en stoelen en linnenkasten (wat deze laatste betreft: graag kasten die in z'n geheel vervoerd kunnen worden)

  • Beddengoed: dekbedden, overtrekken, kussens, slopen, hoeslakens

  • Textiel: badlakens, washandjes, keukendoeken, gordijnen, etc.

  • Keukengerei: pannen, bestek, borden, glazen, schalen en wat je maar nodig kunt hebben om eten te koken en mee te eten.

  • Computers en laptops

  • Fietsen en fietsonderdelen

Ook zijn we op zoek naar

  • koffie en thee voor vrijwilligers en bezoekers

  • schoonmaakmiddelen om het pand schoon te houden

  • financiën om de huur te betalen

Wij zamelen geen kleding in. Kleding die bij ons binnenkomst geven we door aan de minimagroep in ons pand: Help Elkaar. Nieuwkomers kunnen indien nodig van hen “eerste kleding” ontvangen. Daarna kunnen ze gewoon net als andere minima lid worden van deze groep.

ACTUELE HULPVRAGEN

Gezocht: laptops

Een statushouder is verplicht de inburgeringscursus te volgen. Naast klassikale lessen gebeurt dit door middel van een lesboek dat o.a. werkt met online filmpjes en opdrachten. Hiervoor heeft de statushouder een goed werkende laptop nodig.

Please reload

Gezocht: keukeninrichting

Vluchtelingen uit Syrië en omgeving vinden samen eten heel belangrijk. Ook Nederlanders verrassen zij regelmatig met heerlijke hapjes. Daarom kunnen zij allerlei keukenspullen en bakattributen goed gebruiken.

Please reload

INBRENGEN

We kunnen de spullen bij u op komen halen, maar kunt u ze zelf brengen, dan is dat helemaal fijn. Elke zaterdag van 9.30-12.30 uur zijn we open. Ook kunt u ons mailen voor een afspraak. Twijfelt u of de spullen bruikbaar zijn of hebt u een vraag, neem dan gerust contact met ons op. Als het om goederen gaat, wilt u dan ook een foto meesturen? Wilt u ook een foto maken voordat u de kast, het bed, e.d. uit elkaar haalt?

bottom of page