top of page

Hulp voor vluchtelingen in Griekenland

Beelden van vluchtelingen die in Griekenland te kampen hebben met een barre winter, lieten velen niet onberoerd.

De Arnhemse Amir kon niet langer werkeloos toekijken hoe de mensen daar in flink ondergesneeuwde tenten kou moeten lijden. Samen met vrienden startte hij een inzameling van spullen die het leven wat draaglijker kunnen maken. Hij erkent dat het geen langetermijnoplossing is, maar vindt het het minste wat we kunnen doen.

Dankzij social media werd dit initiatief in het hele land opgepikt. In Geldermalsen verzamelde Stichting Help Elkaar de vele jassen, dekens, truien, schoenen en meer die vanuit de hele regio werden aangedragen. In samenwerking met Praktische Hulp Vluchtelingen kon een bus vol dozen richting Arnhem worden gebracht.

Het plan was om de goederen met een zeecontainer richting Griekenland te sturen, maar inmiddels heeft een transportbedrijf aangeboden de vracht, die inmiddels al meerdere containers beslaat, over de weg te vervoeren.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page