top of page

Fietscursus voor nieuwkomers

Al op veel plaatsen in Nederland worden fietscursussen gehouden. Wil je een indruk krijgen van hoe dit gaat, bekijk dan het filmpje over zo’n cursus in Nijmegen:

In februari 2018 start Integreren doe je samen! met een fietscursus speciaal voor vrouwen die nog niet of niet goed kunnen fietsen. Hiervoor zijn we op zoek naar een aantal vrijwilligers die de cursisten willen begeleiden.

De fiets is een uitstekende manier om jezelf te verplaatsen maar ook om boodschappen te halen of kinderen naar school te brengen. Met de fiets ben je minder afhankelijk van anderen. In Nederland fietst bijna iedereen. Voor wie uit het buitenland komt is het vaak niet zo gewoon, men name voor vrouwen niet. Misschien hebben ze het als kind ooit geleerd maar zijn ze de vaardigheid als volwassene kwijtgeraakt. Daarom starten we in het voorjaar in Geldermalsen de cursus ‘Leren fietsen’, bestaande uit 6 praktijk- en 4 theorielessen.

Meer info over de cursus in Geldermalsen vind je hier. Lijkt het je leuk om in een paar maanden tijd een keer per week een tweetal uurtjes vrouwen te leren fietsen? Neem dan contact met ons op.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page