top of page

Burgemeester ontvangt eerste exemplaar Zing Nederlands met ons

De Zing Nederlands avonden van Integreren doe je samen! zijn niet meer weg te denken uit het aanbod van IDJS! De avonden worden speciaal georganiseerd voor statushouders. Mensen die nog moeite hebben met de Nederlandse taal. De meeste wonen pas enkele maanden tot enkele jaren in Nederland. Tijdens de gezellige informele avonden leren ze op een speelse manier aan de hand van Nederlandse liedjes voor kinderen en volwassenen de taal en gewoonten. Naast de liedjes wordt ook gebruikt gemaakt van kleurrijke tekeningen. Deze zijn ontstaan in coronatijd.

In die periode werden YouTube filmpjes gemaakt en ondertiteld zodat mensen thuis konden kijken. De filmpjes waren erg populair. Bij het maken van het jaarverslag 2022 bleek dat de filmpjes dat jaar zelfs 6427 keer werden bekeken. Voor de coronafilmpjes maakte Ton van Vlijmen de eerste tekeningen en daarna werd dat een traditie. De tekeningen werden steeds mooier. Totdat Ab Hooijer het idee opvatte om er een boekje van te maken.

Op de Zing Nederlands avond van 15 september werd het boekje met trots overhandigd aan de burgemeester. Het ‘Zing Nederlands met ons’ boekje is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Rivierenlandfonds en door subsidies vanuit de gemeente.

Zie Het Kontakt voor een verslag van de avond en het bericht dat burgemeester Stoop over deze avond plaatste op zijn facebookpagina.Comments


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page