top of page

Finale Groot Kinderdictee

Het Groot Kinderdictee wordt ieder jaar georganiseerd door de Rotary. Met sponsorbedragen wordt geld opgehaald voor goede doelen in de regio. Na de voorronden vorige week, waaraan ruim vijfhonderd kinderen van diverse scholen in West Betuwe meededen, was het nu tijd voor de grote finale. Vijftig kinderen waren uitgenodigd voor het afsluitende Groot Kinderdictee West Betuwe in De Pluk.


Finale in De Pluk


Op vrijdag mochten de finalisten in de theaterzaal het dictee maken, na afloop konden de kinderen blijven zitten voor een film en keek de jury de dictees na. Burgemeester Servaas Stoop was aanwezig als jurylid en verrichte de feestelijke prijsuitreiking. Met wapperende schrijfhanden kwamen de kinderen de filmzaal uit. Driftig napratend over de zinnen die Alieke Bel opdreunde. De schooldirectrice was helder: “Dit dictee moet te doen zijn voor kinderen uit groep 7 of 8.” Het leek eerder dat de zenuwen voor sommige deelnemers teveel werd. De twijfel over het gebruik van hoofdletters en koppeltekens nam toe tijdens de nabeschouwing.


Sponsorbedrag


Het Groot Kinderdictee West Betuwe wordt mede mogelijk gemaakt door een veertigtal bedrijven uit de regio, met ondersteuning van de vrijwilligers van de Rotary. De opbrengst kwam net als eerdere jaren geheel ten goede aan het goede doel. Het sponsorgeld, een bedrag van 11.000 euro, wordt verdeeld tussen ‘Kinderzwerfboek’ en ‘Stichting Integreren Doe Je Samen’.Commentaires


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page