top of page

Geslaagde ontmoetingen in Geldermalsen

Zo'n 120 mensen van 9 verschillende nationaliteiten waren op de been voor Ontmoet goed in je buurt. In multicultureel samengestelde groepjes konden mensen diverse wandelroutes lopen langs allerlei huizen, tuinen en pleintjes in Geldermalsen. Hier hadden mede-inwoners iets leuks of lekkers voorbereid en er was mogelijkheid tot gezellige gesprekken. Er werd bijvoorbeeld gepuzzeld, er werden kaarten geschreven en spelletjes gedaan. Ook werden er lekkere hapjes gegeten, van Nederlandse poffertjes en pannenkoeken tot Syrische Makdous. Bij verschillende stops was muziek te horen of te beleven uit de verschillende culturen. Er werd fanatiek meegedaan met karaoke en met de lessen Darbuka (Arabische trommels). Omdat de routes ook geschikt waren voor minder mobiele inwoners was het een inclusief feest en kon iedereen zich welkom voelen.


Door deelnemers werd er vol enthousiasme gereageerd: "Het was vanaf de start al heel leuk en ontspannen. Genoeg te vertellen en ontdekken met elkaar. Super georganiseerd!" En: "Ik woon al dertig jaar in Geldermalsen, maar ik ben vandaag op nieuwe plekken geweest en ik heb nieuwe mensen ontmoet. (..) Prachtig initiatief om verbinding te leggen met nieuwe Nederlanders".


De onderlinge communicatie was soms wel een uitdaging vanwege de verschillende talen, maar de deelnemers wisten hun weg samen vaak wel te vinden. Zo was het een geweldig leuke dag vol plezier en verbinding.


Komentáře


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page