top of page

Geslaagde Turkse kookworkshop

Op 11 oktober organiseerden we een Turkse kookworkshop bij Tante Leen aan de Rijksstraatweg 17 in Geldermalsen. Een lang gekoesterde wens ging in vervulling. Al in 2019 organiseerden we in de Harten Inn kookworkshops met Oosterse, Eritrese en Syrische gerechten, die door de Coronacrisis en de sluiting van Harten Inn moesten stoppen. We zijn blij dat deze activiteit weer mogelijk is in het gastvrije Tante Leen. Beginnende en gevorderde kookliefhebbers gingen met Turkse (hobby)koks die pas in West Betuwe wonen, aan de slag in de keuken. Tijdens het kokkerellen was het één en al bedrijvigheid en vrolijkheid. De aanwezigen leerden veel van elkaar. Bijvoorbeeld dat in recepten meestal een glas (200 ml) als maat wordt gebruikt voor ingrediënten. Maar ook waarom er vluchtelingen uit Turkije zijn en wat de achtergrond van de koks is. Tja, en het werd natuurlijk helemaal gezellig toen iedereen samen de zelfgemaakte Mercimek corbase, Börek, Fırında sebze tepsi en Sekepare kon gaan eten aan een grote tafel.


De aanwezigen kwamen uit Geldermalsen, Asperen, Meteren, Beesd, Deil en Tricht dus ook de verbinding tussen mensen uit andere kernen werd gelegd. De recepten gingen (in het Nederlands) mee naar huis! De avond leverde zelfs nog twee mogelijke vrijwilligers op voor het taalonderwijs aan statushouders. Kortom, geslaagd in alle opzichten. Dank aan Tante Leen, aan Hadice, Firdevs, Yunus en Ismaël.


Er komen nog meer workshops. Ook een keer meedoen? Stuur een mailtje aan info@integrerendoejesamen.nl





Comments


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page