top of page

Herkenbare film The Old Oak


‘The Old Oak’ is een film die zoals bij veel films van regisseur Ken Loach het grote publiek aanspreekt en ook ontroert. Hij kan als geen ander complexe thema’s aansprekend, herkenbaar en vooral innemend in beeld brengen. Bijvoorbeeld hoe het positief uitwerkt als je mensen bij elkaar brengt, door hen samen te laten komen en eten. Deze film is heel herkenbaar voor de huidige situatie in Nederland: De soms hevige tegenstellingen tussen oorspronkelijke bewoners en nieuwkomers. Het integreren van nieuwkomers, waar ter wereld ook, gaat niet vanzelf en vraagt soms een lange adem. Zeker in deze tijd, maar ook herkenbaar, zijn de positieve ervaringen in het ‘bijeen brengen van mensen met verschillende achtergronden, om de kloof te verminderen’, bijvoorbeeld door samen te koken en te eten.


• VRIJDAG 2 FEBRUARI leidt Bram Tuk van LingeFilm de film in en gaat in op de belangrijke rol van professionals en vrijwilligers. Bram heeft de film gezien en heeft ‘in zijn werkende leven’ veel expertise opgebouwd die betrekking hebben op de opvang en zorg voor vluchtelingen. Tevens zijn Welzijn West Betuwe en Integreren doe je samen aanwezig, die o.a. een rol spelen bij de inburgering. Na de film is er in het Grand Café van De Pluk Geldermalsen de mogelijkheid om na te praten;


• DINSDAGMIDDAG 6 FEBRUARI spelen medewerkers van #IntegrerenDoeJeSamen’ een actieve rol. Petra van de Veer, medewerker van een van de Taalkringen, staat klaar om desgewenst met bezoekers in gesprek te gaan. Haar collega’s zijn aanwezig om te laten zien ‘hoe we het hier aanpakken’. Zo zijn er overeenkomsten tussen wat we in de film zien en wat er in West-Betuwe gebeurt en staat er ditmaal bij de dinsdagmiddagfilm een gratis kop thee/koffie, met een Syrische lekkernij klaar.


Voor meer informatie over de film en kaarten: www.LingeFilm.nlComments


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page