top of page

Iedereen op zijn gemak, bij Lekkers aan de Linge 2022

Na een paar jaar wachten om de welbekende reden, was daar zaterdag 10 september de 3e editie van het Lekkers aan de Linge Festival. Door tal van vrijwilligers was het nieuwe Lingepark in Geldermalsen omgetoverd in een festivalterrein waar, met het oog op het wisselvallige weer toch maar tenten waren neergezet. Maar het bleef droog en het werd een prachtige avond!

De formule van het festival is simpel: Iedereen is welkom. Waar je vandaan komt, hoe je eruitziet, hoe groot je portemonnee is, welke taal je spreekt, dat maakt allemaal niets uit. Gezellig samen genieten van gerechten uit alle windstreken van Poffertjes tot Börek en van Falafel tot Hamburger. Leuke livemuziek en activiteiten voor de kinderen. En vooral, elkaar ontmoeten en nieuwe mensen leren kennen. Een vrijwilliger merkte op dat iedereen zich zo op zijn gemak leek te voelen en sloeg daarmee de spijker op zijn kop. Zo’n 200 mensen hadden een heerlijk ontspannen avond. Er werden volop gesprekken aangeknoopt. Bezoekers kwamen oude bekenden tegen, maar ontmoetten ook nieuwe mensen. Zo was te horen: “Veel mensen leren kennen, ook van verschillende landen. Ik vind het wel leuk om te horen hoe ze daar wonen. Niet alleen de negatieve kant maar ook wat ze zo fijn vinden aan hun land, hoe ze leven.” En zo waren er kindertjes die pas een week in Nederland wonen en niet naar huis wilden omdat ze zo fijn aan het spelen waren met Nederlandse kinderen.

Kinderen konden prachtig geschminkt worden en armbandjes rijgen, of meedoen met de liedjes van “Zing Nederlands met me” zoals hoofd- schouders – knie en teen en Schipper mag ik overvaren. Maar ook volwassenen konden meegalmen met “Mijn opa” en andere liedjes. De lekkere muziek van De Perenboom uit Geldermalsen/Tricht en de band Baseline uit Zaltbommel maakten het helemaal compleet. Alle vrijwilligers, sponsoren en donateurs maakten weer een succesvol festival mogelijk. Klasse!


Comments


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page